DISCO

På 70-talet blev discostilen väldigt populär. När filmen Saturday Night Fever med John Travolta kom till biograferna 1977 ville alla vara med i discokulturen. Med platåskor och utsvängda jeans svängde man höfterna på dansgolvet till artister som Donna Summer, ABBA och KC and the Sunshine Band. Det här var också en tid då de homosexuella tog sin plats i samhället. Gay artister började öppet spela sina låtar med sina glittriga och ovanliga kläder. The Village people bildades och artisten Valentino blev den första homosexuella som släppte ett album.

Vid den här tiden gick alla till nattklubbar som The Loft, Tenth Floor och den mest kända Studio 54. Man blandade latin, motown och funkmusiken in disco och alla dansade med under skenet av den stora discokulan som snurrade i taket.

 Discomodet var något som verkligen stod ut. Både kvinnor och män hade gärna tighta byxor och dekorerade dem med broderier och nitar och blekte dem med olika färger. Kvinnor hade platåskor som gjorde att de blev flera centimeter högre och glittriga jumpsuits var populärt på dansgolvet. Män hade polyester kostymer och John Travoltas vita kostym från Saturday Night Fever var något nästan alla män beundrade.

 

 De som levde under disco eran kommer säkert ihåg de vilda festerna och de försvann aldrig heller. Den gick under jorden en stund på 80-talet men kom tillbaka ganska snabbt som Chicago house och Detroit techno. Även idag finns många former av disco som ungdomar svänger till på dansgolvet.

 


Kommentarer
Postat av: best dating sites 2017

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was curious what all is required to
get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost
a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% certain. Any recommendations or advice would
be greatly appreciated. Cheers

Postat av: диски киа

It is appropriate time to make some plans for the longer term and it is time to be happy.
I have learn this put up and if I may just I want to suggest you few fascinating things or
advice. Maybe you can write next articles regarding this article.
I want to read even more things about it!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0